REKO HUNDFRISÖR

Trimma pälsen med händerna/sax 

Den här tjänsten väljer du om du har en hund som skall trimmas/ryckas delvis eller hela kroppen med händerna. Oftast är det hundar med strävhårig päls som skall trimmas med händerna men även vissa raser som spaniels och silky terriers skall delvis trimmas med händerna. Hunden skall EJ badas veckan innan besöket

 

Hunden är lös på trimbordet och erbjuds en tuggpinne under tiden som den trimmas. En trimning tar betydligt längre tid än en klippning men görs inte lika ofta som en hund som klipps med sax.

Vissa pälsar som ska trimmas går inte att trimma pga pälskvalitén. Det kan vara att stråna är för mjuka eller att stråna inte vill lossna. Då rekommenderar vi att du klipper pälsen istället.

En cocker spaniel, dvärgschnauzer både klipps med sax och trimmas med händerna. Därför har de en egen bokning med extra tid oavsett storlek, och räknas därför som stor hund.

Cocker, Schnauzer. Border terrier och silky terrier och behöver trimmas ca var 12 vecka för att hålla pälsen i god kondition. Övriga strävhåriga och silkespälsar ca var 12-16:e vecka.

Valpintroduktion 

Den här tjänsten väljer du om du äger en valp som kommer att behöva regelbunden pälsvård under sitt liv.  Valpen får komma och hälsa på i lokalen och bekanta sig med oss, prova vår utrustning och provsmaka vårt godis. För valpar t.o.m 5 månader. Betalas vid första besöket.

 

 

 

Konsultering 

Den här tjänsten väljer du om det är första gången du klipper en vuxen hund hos oss men inte vet vilken av alla tjänster du ska välja. Kanske behöver du trimma hunden, kanske klippa. Kanske vet du inte hur din hund kommer att reagera hos en hundfrisör. Du vet inte hur den kommer att acceptera att stå på bordet eller få en maskin mot kroppen. Hunden får komma och hälsa på i lokalen och bekanta sig med oss och provsmaka vårt godis. För unghundar från 6 månader och uppåt.

Ombörjare

Den här tjänsten väljer du om din hund har riktigt dåliga erfarenheter av hantering eller undersökningar. Din hund kanske har stor integritet och kanske snabb på att tydligt visa att det inte är okej.   Vi utför inte ryckning av päls på hundar som har problem med hantering utan föreslår klippning med maskin/sax

 Alla storlekar upp till 5 månader
30 minuter x 3 besök
Pris: 450 kr

Alla Storlekar från 6 månader
40 minuter
Pris: 350 kr

Alla Storlekar från 6 månader
45 min x 3 besök
Pris: 1500 kr

Trimma med händerna/sax under 10 kg

Den här tjänsten är för din hund som tycker om att gå till frisören och som utan problem klarar av borstning, bad, föning, händer som rycker hårstrån och att ha maskiner runt och mot kroppen.

I den här tjänsten så rycker vi den döda pälsen med händerna och putsar till bl.a. ben med sax. Passar hundar med sträv päls som t.ex. terriers, dvärgschnauzer, bladningar med terrier 

Trimma med händerna/sax över 10 kg

Den här tjänsten är för din hund som tycker om att gå till frisören och som utan problem klarar av borstning, bad, föning, händer som rycker hårstrån och att ha maskiner runt och mot kroppen.

I den här tjänsten så rycker vi den döda pälsen med händerna och putsar till bl.a. ben med sax. Passar hundar med sträv päls som t.ex. terriers, schnauzer, cocker spaniel och bladningar 

Hela kroppen
180 min
Pris 1100 kr

Ansiktsputs
30 min
Pris 350 kr

Bad & Borstning
60 min
Pris 450 kr

Hela kroppen
180 min
Pris 1250 kr

Ansiktsputs
30 min
Pris 350 kr

Bad & Borstning
90 min
Pris 550 kr

Vård av päls - med vänliga händer utan tvång

Det är först när hunden frivilligt samarbetar med oss som vi ser dess sanna känslor och upplevelse. En hund som står blixtstilla betyder alltså inte automatiskt att den är duktig. 

Vi arbetar med belöningar, godis, uppmuntran och beröm. Vi arbetar med positiv förstärkning av beteenden vi vill ha samtidigt som vi respekterar beteenden som visar vad hunden känner. Genom att visa hunden respekt, vågar hundar visa sina signaler på att den känner sig obekväm och tillsammans bygger vi tillit och förtroende. Vi är certifierade via Fear Free Pets

Ett besök hos oss
Hos oss är hundarna en i taget, då vi anser att vi kan erbjuda en mer kvalitativ tjänst med full fokus på en hund. Det ska finnas gott om tidsutrymme för pauser, samarbetsövningar och godisstunder. Du som ägare väljer själv om du vill stanna kvar i trimmet, sitta i vår soffgrupp en bit bort eller om du har lite ärenden att göra. 

Vi binder inte upp eller spänner fast hundarna, utan låter dem visa oss när de behöver en paus eller behöver byta ställning. På så vis slipper vi onödiga diskussioner och obehagliga situationer där hunden bygger på en obehagskänsla i en kombinationen med att vara fastsatt. 

I samråd bestämmer vi hur din hunds päls skall klippas, vet du inte hjälper jag dig att fatta ett beslut som passar din levnadsstil.

Beroende på hur van din hund är så kan du få hela hunden klippt på en gång eller så kan du få dela upp tiden. Hos oss kan du välja själv om du vill ha en hel klippning på en gång eller om du vill dela upp tiden på flera gånger. Allt beroende på hur din hund orkar att vara koncentrerad och engagerad hos oss. En trött hund visar mindre signaler och reagerar starkare.

Sportklippning, rastypisk klippning, Asian Fushion style eller nedrakning
Jag tar emot alla mindre hundar (under 20kg) och klipper din hund efter dina önskemål. Är det något som jag anser vara tokigt i din beställning kommer jag råda dig till annat men i slutändan är det ändå du som bestämmer hur du vill ha din hund klippt. Vill du ha en frisyr på din hund behöver den vara tovfri.

Jag är utbildad och diplomerad hundfrisör med inriktning mot sportfrisyrer eller vardagsfrisyrer. Jag har utöver det gått en fördjupning inom Schnauzer, Cocker Spaniel, Pudel & Asian Fushion Style.

Tovor
En tovig hund rakas alltid ner till tovorna är borta dvs precis under tovorna. Detta då tovor gör ont och är plågsamma. har hunden ont av tovorna visar den oftast det genom att morra och markera när du kommer åt området. Vanliga områden att tovor uppstår är där halsband och sele sitter åt på kroppen, runt öronen, vid trampdynor (det gör väldigt ont) och i jumskar. Enklast är att raka ner hunden och börja om, om du önskar en frisyr med längre pälshår. 

Är hundens päls helt igenomtovad, så du inte ser skinnet kommer besöket att kosta 1200 kr oavsett om du bokat en mindre hunds klipptid pga slitage på utrustningen.

Fasta priser & fasta tider
Alla priser är fasta priser, oavsett hur lång tid klippningen tar eller hur många tovor vi behöver klippa bort. Vi vill ändå poängtera att en väl genomborstad päls gör både hunden, hundlivet och frisören gladare. I priset ingår borstning, bad, föning, lättare tovutredning, klippning & kloklipp om hunden tillåter. Är hunden helt igenomtovad rakas hunden ner och priset blir 1200 kr
Hos oss har du ett rabattkort där du får rabatt på ditt 5:e och besök inom en 18 månaders period.

Lämna i tid/ Hämta i tid!
Vid lämning
Innan ni kommer in i lokalen vill vi att din hund är välrastad utanför på gräsmattan och att ni själva är lugna när ni kommer in genom dörren. Allt för att det ska bli ett lyckat besök. Kom inte tidigare än utsatt tid, då vi planerar dagisrundorna så de har gått ut innan du ska komma in med din hund. Är du tidig så sätt dig på bänken på gräsmattan eller vänta i bilen om du hellre vill det. Stå inte framför ytterdörren för då kommer du bli "utskälld" när dagishundarna skall gå sin promenad. 

Vid hämtning
Kom vid angiven tid!
Då alla tider är uträknade för att hundarna skall slippa möta varandra i dörren och att personalen ska hinna få rast mellan kunderna, är det av största vikt att du kommer den tiden som du får av oss när du lämnar din hund.

För att kunna utföra pälsvården på er hund måste ni vara i tid. Kommer ni senare än 15 minuter räknas besöket som uteblivet och ni blir debiterade för fullt besök. Detta då det inte finns utrymme för att skynda igenom en klippning eller hoppa över steg. Vid för sen ankomst betalar du 500 kronor på plats om du bokar en ny tid med en gång eller fullt pris om du inte vill boka en ny tid med en gång.