HUNDFRISÖR

Alla tjänster utförs med snälla händer och vänlig, mjuk och respektfull hantering: 

TJÄNSTEN DU KAN BESTÄLLA:

BOKA ÅTERBESÖKSTID 

Kontakta Klicka Hundens Hundfrisör för tidsbokning genom att sms:a
Thess 070- 556 30 22

Claras matte Anette

Wow! Jag säger det igen WOW!!
Helt fantastiska timmar hos Thess med sin assistent som vi tyvärr inte uppfattade namnet på. Så god hand med vår cavalier. Lugn, metodisk och ödmjuk. Helt enkelt fantastisk på alla sätt och vis och Clara blev så fin i sin nya frisyr. Vi kommer definitivt att komma tillbaka och rekommenderar alla att gå till Thess

BOKA ÅTERBESÖKSTID 

Kontakta Klicka Hundens Hundfrisör för tidsbokning genom att sms:a
Thess 070- 556 30 22

Prislista under 10 kg t.o.m. 30/6 2022

 • Klippning av päls med maskin/sax: 850 kr
 • Trimning av päls med händer/sax: 1100 kr 
 • Ansiktsputs, 30 min: 350 kr 
 • Bad & Borstning, 60 min: 450 kr
 • Tillsnyggning inkl bad: 500 kr
 • Konsultering av hantering, Ombörjare, 45 min x 3 besök: 1500 kr
 • Hel nedrakning innan bad pga helt tovad päls: 1500 kr
 • Valpintroduktion, 30 min x 3 besök: 450 kr

Prislista över 10 kg t.o.m. 30/6 2022

 • Klippning av päls med maskin/sax: 950 kr
 • Trimning av päls med händer/sax: 1250 kr 
 • Ansiktsputs, 30 min: 350 kr
 • Bad & Borstning, 60 min: 550 kr
 • Tillsnyggning inkl bad: 600 kr
 • Konsultering av hantering, Ombörjare, 45 min x 3 besök: 1500 kr
 • Hel nedrakning innan bad pga helt tovad päls: 1500 kr
 • Vuxenintroduktion, 30 min x 3 besök: 450 kr

PRISLISTA

NY Fr.o.m. 1/7 2022
Prislistan är för hundar som accepterar hantering och har en päls som regelbundet sköts mellan besöken med bad, borstning och klippning.
Specialtider finns för hundar med mycket tovor, hanteringsproblematiker eller hundar med smärta/rädslor hundar. Sök på Ombörjare.

Någon gång per månad har vi gratisklippningar för hundar där ägarna har svårt ekonomiskt att finansiera ett besök hos hundfrisören eller där hunden lider av sin aktuella status av pälsen. Vill du ansöka till en sådan plats, klicka på detta formuläret.

REKO Hundfrisör

REKO står för Respekt, Empati, Kunskap och Omsorg. Det innebär att alla hundar behandlas med värdighet. Vi accepterar och respekterar att hundar är individer med egna tankar och erfarenheter. 

Belöningsbaserat förhållningssätt
All hantering på dagiset sker med mjuka vänliga händer, om det så gäller kli bakom örat eller om en fästing behöver plockas bort. Genom att förstärka de beteenden vi vill ha istället för att bestraffa de beteenden vi inte vill ha, får vi en hund som samarbetar med oss helt frivilligt. 

För oss är det viktigt att hunden känner sig säker och därför använder vi trygghetsferomonet Adaptil i lokalen, som hjälper hundarna att känna sig trygga. Vi arbetar ständigt för en stressfri miljöpå hundtrimmet.

Ombörjare - förutfattade meningar baserade på dåliga erfarenheter
Behöver vi vara två som klipper din hund pga. dåliga erfarenheter tillkommer +450 kronor på summan. Det kan vara att hunden bits, försöker fly eller är stressad över situationen. Vi är då två som arbetar där en är fokuserad på att förstärka rätt beteende och läsa signalerna och den andra känner hundens kroppssignaler och klipper hundens päls.

En vanlig klippning - med en hund med goda erfarenheter
Självklart erbjuder vi även klippning och pälsvård för dig som har en hund som tycker att besöket hos hundfrisören är rätt trevligt och underhållande. Alla hundar oavsett lynne eller ras/raser är välkomna till oss.

 

Vård av päls - med vänliga händer utan tvång

Det är först när hunden frivilligt samarbetar med oss som vi ser dess sanna känslor och upplevelse. En hund som står blixtstilla betyder alltså inte automatiskt att den är duktig. 

Vi arbetar med belöningar, godis, uppmuntran och beröm. Vi arbetar med positiv förstärkning av beteenden vi vill ha samtidigt som vi respekterar beteenden som visar vad hunden känner. Genom att visa hunden respekt, vågar hundar visa sina signaler på att den känner sig obekväm och tillsammans bygger vi tillit och förtroende. Vi är certifierade via Fear Free Pets

Ett besök hos oss
Hos oss är hundarna en i taget, då vi anser att vi kan erbjuda en mer kvalitativ tjänst med full fokus på en hund. Det ska finnas gott om tidsutrymme för pauser, samarbetsövningar och godisstunder. Du som ägare väljer själv om du vill stanna kvar i trimmet, sitta i vår soffgrupp en bit bort eller om du har lite ärenden att göra. 

Vi binder inte upp eller spänner fast hundarna, utan låter dem visa oss när de behöver en paus eller behöver byta ställning. På så vis slipper vi onödiga diskussioner och obehagliga situationer där hunden bygger på en obehagskänsla i en kombinationen med att vara fastsatt. 

I samråd bestämmer vi hur din hunds päls skall klippas, vet du inte hjälper jag dig att fatta ett beslut som passar din levnadsstil.

Beroende på hur van din hund är så kan du få hela hunden klippt på en gång eller så kan du få dela upp tiden. Hos oss kan du välja själv om du vill ha en hel klippning på en gång eller om du vill dela upp tiden på flera gånger. Allt beroende på hur din hund orkar att vara koncentrerad och engagerad hos oss. En trött hund visar mindre signaler och reagerar starkare.

Sportklippning, rastypisk klippning, Asian Fushion style eller nedrakning
Jag tar emot alla mindre hundar (under 20kg) och klipper din hund efter dina önskemål. Är det något som jag anser vara tokigt i din beställning kommer jag råda dig till annat men i slutändan är det ändå du som bestämmer hur du vill ha din hund klippt. Vill du ha en frisyr på din hund behöver den vara tovfri.

Jag är utbildad och diplomerad hundfrisör med inriktning mot sportfrisyrer eller vardagsfrisyrer. Jag har utöver det gått en fördjupning inom Schnauzer, Cocker Spaniel, Pudel & Asian Fushion Style.

Tovor
En tovig hund rakas alltid ner till tovorna är borta dvs precis under tovorna. Detta då tovor gör ont och är plågsamma. har hunden ont av tovorna visar den oftast det genom att morra och markera när du kommer åt området. Vanliga områden att tovor uppstår är där halsband och sele sitter åt på kroppen, runt öronen, vid trampdynor (det gör väldigt ont) och i jumskar. Enklast är att raka ner hunden och börja om, om du önskar en frisyr med längre pälshår. 

Är hundens päls helt igenomtovad, så du inte ser skinnet kommer besöket att kosta 1200 kr oavsett om du bokat en mindre hunds klipptid pga slitage på utrustningen.

Fasta priser & fasta tider
Alla priser är fasta priser, oavsett hur lång tid klippningen tar eller hur många tovor vi behöver klippa bort. Vi vill ändå poängtera att en väl genomborstad päls gör både hunden, hundlivet och frisören gladare. I priset ingår borstning, bad, föning, lättare tovutredning, klippning & kloklipp om hunden tillåter. Är hunden helt igenomtovad rakas hunden ner och priset blir 1200 kr
Hos oss har du ett rabattkort där du får rabatt på ditt 5:e och besök inom en 18 månaders period.

Lämna i tid/ Hämta i tid!
Vid lämning
Innan ni kommer in i lokalen vill vi att din hund är välrastad utanför på gräsmattan och att ni själva är lugna när ni kommer in genom dörren. Allt för att det ska bli ett lyckat besök. Kom inte tidigare än utsatt tid, då vi planerar dagisrundorna så de har gått ut innan du ska komma in med din hund. Är du tidig så sätt dig på bänken på gräsmattan eller vänta i bilen om du hellre vill det. Stå inte framför ytterdörren för då kommer du bli "utskälld" när dagishundarna skall gå sin promenad. 

Vid hämtning
Kom vid angiven tid!
Då alla tider är uträknade för att hundarna skall slippa möta varandra i dörren och att personalen ska hinna få rast mellan kunderna, är det av största vikt att du kommer den tiden som du får av oss när du lämnar din hund.

För att kunna utföra pälsvården på er hund måste ni vara i tid. Kommer ni senare än 15 minuter räknas besöket som uteblivet och ni blir debiterade för fullt besök. Detta då det inte finns utrymme för att skynda igenom en klippning eller hoppa över steg. Vid för sen ankomst betalar du 500 kronor på plats om du bokar en ny tid med en gång eller fullt pris om du inte vill boka en ny tid med en gång.

BOKA ÅTERBESÖKSTID 

Kontakta Klicka Hundens Hundfrisör för tidsbokning genom att sms:a
Thess 070- 556 30 22

H-märkt av Sveriges Hundföretagare

Klicka Hundens Hundtrim är H-märkt av Sveriges Hundföretagare. 

Sveriges Hundföretagare, en branschorganisation grundad år 1983. Sveriges Hundföretagare enar hundföretagare med etiskt hundtänk, och hög kvalitet på sina tjänster och med modern och konstant uppdaterad kunskap inom hund

Medlem i Sveriges Hundfrisörer

Klicka Hundens Hundtrim är medlem i Sveriges Hundfrisörer.

Sveriges Hundfrisörer, en förening för och av hundfrisörer som grundades år 2008. Sveriges Hundfrisörer tillåter endast medlemmar med registrerat företag.