REKO HUNDFRISÖR

Klippning med maskin/sax inkl. bortning, bad & fön


Den här tjänsten väljer du om du har en hund som skall klippas med maskin och/eller sax. Är pälsen tovfri kan frisyrer klippas som t.ex. Asian Fushion style. Har hunden tovor kommer vi att raka hunden. Hunden borstas, badas med flera schamponeringar, får tassbad och därefter torkas på vårt trimbord samtidigt som en tuggpinne erbjuds. Hunden är lös på trimbordet.

Täckhår är översta lagret i pälsen, den skyddar mot sol och väta. Underull är tätt och ofta fint och mjukt bottenhår som skyddar mot kyla och fukt. Täckhår växer saktare än underull, därför ska du aldrig klippa ner en hund med dubbelt hårlag, då funktionen på pälsen blir motsatt än vad den är till för.

Tjänsten är för hundar med både Enkelt hårlag som t.ex. Bishon Havanaise, Bishon Frise, Lagotto, Barbet mfl. och behöver göra återbesök var 8-10 vecka för att hålla pälsen i god kondition.

Tjänsten är även för dubbelt hårlag som t.ex. Pomernian, spetsar, shitzu, yorkar mfl. och som behöver göra återbesök var 12-16:e vecka för att hålla pälsen i god kondition. 

Valpintroduktion 

Den här tjänsten väljer du om du äger en valp som kommer att behöva regelbunden pälsvård under sitt liv.  Valpen får komma och hälsa på i lokalen och bekanta sig med oss, prova vår utrustning och provsmaka vårt godis. För valpar t.o.m 5 månader. Betalas vid första besöket.

  

 

 

Konsultering 

Den här tjänsten väljer du om det är första gången du klipper en vuxen hund hos oss men inte vet vilken av alla tjänster du ska välja. Kanske behöver du trimma hunden, kanske klippa. Kanske vet du inte hur din hund kommer att reagera hos en hundfrisör. Du vet inte hur den kommer att acceptera att stå på bordet eller få en maskin mot kroppen. Hunden får komma och hälsa på i lokalen och bekanta sig med oss och provsmaka vårt godis. För unghundar från 6 månader och uppåt.

Ombörjare

Den här tjänsten väljer du om din hund har riktigt dåliga erfarenheter av hantering eller undersökningar. Din hund kanske har stor integritet och kanske snabb på att tydligt visa att det inte är okej.  

Den här tjänsten erbjuder de hundar som tycker att det är svårt med hantering till en omstart med två personer som lungt och vänligt börjar om från början med allt. 

Passar alla hundar med olika typer av problem.

Alla storlekar t.o.m. 5 månader
30 minuter x 3 besök
Pris: 450 kr

Boka tid här

Alla Storlekar från 6 månader
40 minuter
Pris: 350 kr

Boka tid här

Alla Storlekar från 6 månader
45 min x 3 besök
Pris: 1500 kr

Boka tid här

Klippning med maskin/sax under 10 kg

Den här tjänsten är för din hund som tycker om att gå till frisören och som utan problem klarar av borstning, bad, föning och att ha maskiner runt och mot kroppen. I den här tjänsten så klipper vi med maskin och sax. Passar hundar med enkelt hårslag som t.ex. pudel,  havanais, bladningar med pudel, bolonka.

Hundar med dubbelt hårslag (täckhår och underull) klipps oftast inte då det skadar pälskvaliten, däremot fäller de stora mängder i perioder och behöver då ett urfällningsbad med bortstning och föning. 

Klippning med maskin/sax över 10 kg

Den här tjänsten är för din hund som tycker om att gå till frisören och som utan problem klarar av borstning, bad, föning och att ha maskiner runt och mot kroppen. I den här tjänsten så klipper vi med maskin och sax. Passar hundar med enkelt hårslag som t.ex. pudel,  bladningar med pudel, lagotto, barbet. 

Hundar med dubbelt hårslag (täckhår och underull) klipps oftast inte då det skadar pälskvaliten, däremot fäller de stora mängder i perioder och behöver då ett urfällningsbad med bortstning och föning.  

Hela kroppen
120 minuter
Pris: 850 kr

Boka tid här

Puts i ansiktet
30 minuter
Pris: 350 kr

Boka tid här

Bad & Borstning
60 minuter
Pris: 450 kr

Boka tid här

Hela kroppen
150 minuter
Pris: 950 kr

Boka tid här

Puts i ansiktet
30 minuter
Pris: 350 kr

Boka tid här

Bad & Borstning
90 minuter
Pris: 550 kr

Boka tid här

Luddes matte Mia

Klicka hunden bästa stället! Tess är suverän som hundfrisör, lyssnar, kommunicerar med Ludde. Ludde har alltid varit rädd/stressad inför trimmning, nu njuter har verkligen. Du har verkligen gjort underverk. Tack Tess du är bäst.

Loras matte Camilla

Fick kämpa mot gråten när Lora gick
med på att bli borstad! Hon hatar
borsten! Så lycklig!

Vård av päls - med vänliga händer utan tvång

Det är först när hunden frivilligt samarbetar med oss som vi ser dess sanna känslor och upplevelse. En hund som står blixtstilla betyder alltså inte automatiskt att den är duktig. 

Vi arbetar med belöningar, godis, uppmuntran och beröm. Vi arbetar med positiv förstärkning av beteenden vi vill ha samtidigt som vi respekterar beteenden som visar vad hunden känner. Genom att visa hunden respekt, vågar hundar visa sina signaler på att den känner sig obekväm och tillsammans bygger vi tillit och förtroende. Vi är certifierade via Fear Free Pets

Ett besök hos oss
Hos oss är hundarna en i taget, då vi anser att vi kan erbjuda en mer kvalitativ tjänst med full fokus på en hund. Det ska finnas gott om tidsutrymme för pauser, samarbetsövningar och godisstunder. Du som ägare väljer själv om du vill stanna kvar i trimmet, sitta i vår soffgrupp en bit bort eller om du har lite ärenden att göra. 

Vi binder inte upp eller spänner fast hundarna, utan låter dem visa oss när de behöver en paus eller behöver byta ställning. På så vis slipper vi onödiga diskussioner och obehagliga situationer där hunden bygger på en obehagskänsla i en kombinationen med att vara fastsatt. 

I samråd bestämmer vi hur din hunds päls skall klippas, vet du inte hjälper jag dig att fatta ett beslut som passar din levnadsstil.

Beroende på hur van din hund är så kan du få hela hunden klippt på en gång eller så kan du få dela upp tiden. Hos oss kan du välja själv om du vill ha en hel klippning på en gång eller om du vill dela upp tiden på flera gånger. Allt beroende på hur din hund orkar att vara koncentrerad och engagerad hos oss. En trött hund visar mindre signaler och reagerar starkare.

Sportklippning, rastypisk klippning, Asian Fushion style eller nedrakning
Jag tar emot alla mindre hundar (under 20kg) och klipper din hund efter dina önskemål. Är det något som jag anser vara tokigt i din beställning kommer jag råda dig till annat men i slutändan är det ändå du som bestämmer hur du vill ha din hund klippt. Vill du ha en frisyr på din hund behöver den vara tovfri.

Jag är utbildad och diplomerad hundfrisör med inriktning mot sportfrisyrer eller vardagsfrisyrer. Jag har utöver det gått en fördjupning inom Schnauzer, Cocker Spaniel, Pudel & Asian Fushion Style.

Tovor
En tovig hund rakas alltid ner till tovorna är borta dvs precis under tovorna. Detta då tovor gör ont och är plågsamma. har hunden ont av tovorna visar den oftast det genom att morra och markera när du kommer åt området. Vanliga områden att tovor uppstår är där halsband och sele sitter åt på kroppen, runt öronen, vid trampdynor (det gör väldigt ont) och i jumskar. Enklast är att raka ner hunden och börja om, om du önskar en frisyr med längre pälshår. 

Är hundens päls helt igenomtovad, så du inte ser skinnet kommer besöket att kosta 1200 kr oavsett om du bokat en mindre hunds klipptid pga slitage på utrustningen.

Fasta priser & fasta tider
Alla priser är fasta priser, oavsett hur lång tid klippningen tar eller hur många tovor vi behöver klippa bort. Vi vill ändå poängtera att en väl genomborstad päls gör både hunden, hundlivet och frisören gladare. I priset ingår borstning, bad, föning, lättare tovutredning, klippning & kloklipp om hunden tillåter. Är hunden helt igenomtovad rakas hunden ner och priset blir 1200 kr
Hos oss har du ett rabattkort där du får rabatt på ditt 5:e och besök inom en 18 månaders period.

Lämna i tid/ Hämta i tid!
Vid lämning
Innan ni kommer in i lokalen vill vi att din hund är välrastad utanför på gräsmattan och att ni själva är lugna när ni kommer in genom dörren. Allt för att det ska bli ett lyckat besök. Kom inte tidigare än utsatt tid, då vi planerar dagisrundorna så de har gått ut innan du ska komma in med din hund. Är du tidig så sätt dig på bänken på gräsmattan eller vänta i bilen om du hellre vill det. Stå inte framför ytterdörren för då kommer du bli "utskälld" när dagishundarna skall gå sin promenad. 

Vid hämtning
Kom vid angiven tid!
Då alla tider är uträknade för att hundarna skall slippa möta varandra i dörren och att personalen ska hinna få rast mellan kunderna, är det av största vikt att du kommer den tiden som du får av oss när du lämnar din hund.

För att kunna utföra pälsvården på er hund måste ni vara i tid. Kommer ni senare än 15 minuter räknas besöket som uteblivet och ni blir debiterade för fullt besök. Detta då det inte finns utrymme för att skynda igenom en klippning eller hoppa över steg. Vid för sen ankomst betalar du 500 kronor på plats om du bokar en ny tid med en gång eller fullt pris om du inte vill boka en ny tid med en gång.