Inför besöket hos Hundfrisören
- Planera er tid i god tid inför besöket. Att stressa till salongen är en mindre bra start för hunden.
- Hunden ska vara väl rastad inför besöket. En nödig hund har svårt att vara avslappnad och vara still.
- Om din hund skvätter behöver hunden ha skvättskydd, sätts på/tages av utanför ytterdörren
- Om din hund är känslig i mage eller har foderallergi, ta med eget godis.
Vi har svårt att ta emot er tidigare än er bokade tid, är ni tidiga ta gärna en promenad i vår omgivningen.
- Vi utreder ytterst lite tovor, ibland svans och öron. Vill ni ha en specifik frisyr och längd måste hunden vara helt tovfri. Kan ni dra igenom en tätare kam från skinnet ut i längderna utan att fastna är pälsen tovfri.
- Desto mer pälsen är vårdad inför besöket ju större förutsättningar har jag att göra önskad fin frisyr.
- Då jag ständigt har ett pressat tidsschema ber jag er att respektera lämning och hämningstider.
- Har du tränat hantering, borstning av päls osv. sedan hunden är valp kommer besöket vara enkelt och smidigt.
- Har din hund bekymmer med hantering och/eller åsikter kring rutinerna vid pälsvårdsbesöket behöver ni boka in en annan typ av bokning där vi är två som arbetar med hundarna.
På plats får ni en tid då er hund är klar. Jag har inget extra rum eller box där jag kan sätta hundar på vänt, därför är det så viktigt att hunden hämtas på angiven tid.
Har din hund specifika behov eller problem med viss hantering är det viktigt att informera mig vid lämning. Även om hunden nyligen har varit sjuk eller varit hos veterinär.
När är det dags att avboka en tid?
- Har din hund nyligen varit sjuk, då är det ingen bra idé att besöka hundfrisören.
- Besök hos veterinär och allmänpåverkad kan vara tufft för hunden. En längre tids återhämtning är viktigt. Har du en tid hos frisör inom en månad rekommenderar jag att avboka och boka en ny tid längre fram.
- Har din hund varit med om ett trauma nyligen som tydligt påverkat din hund? Ge din hund lite extra tid för återhämtning!
- Även fast ett salongsbesök kan tyckas simpelt kan din hund associera vissa ljud eller någon typ av hantering med något obehagligt den nyss varit med om. Detta kan ställa till med rädsla som sedan kan följa med till nästa besök.
- Besök hos veterinär där hunden visat uppenbar rädsla & obehag
- Dålig i magen (oavsett om det är smittsamt eller ej)
- Minsta tecken på Kennelhosta (även vaccinerade hundar kan få kennelhosta)
- Ett trauma = obehaglig upplevelse. Ex: attackerad av annan hund, bortlämnad hastigt, nytt hem, rädsla vid högt ljud, inlagd hos veterinär.
- Löp eller skendräktig OM tiken inte är sig själv eller känner obehag vid hantering.
- När inte hunden är riktigt sig själv, låg, drar sig undan, minska aptit
Vet ni med er att er hund har en tid hos veterinären för en operation eller undersökning som ni vet att er hund kommer att tycka är obehagligt. Boka in en tid INNAN hos frisören. Efter en operation kanske inte dusch/bad är möjligt och pälsvård får komma i andra hand för att låta hunden vila och återhämta sig. Då är det väldigt bra om pälsen är fixad och tovfri.
Tips!
Har din hund problem med kloklipp och ni har tid hos veterinär där hunden kommer ges lugnande eller sövas? Be alltid om kloklipp! Vissa kliniker erbjuder detta gratis och vissa tar lite betalt. Men det är så bra att göra det när hunden sover gott så kan de göras ordentligt!