Hundskötarutbildning & Föreståndarutbildning

Öppnar första blocket 7/3 2022
Drömmer du om att arbeta med hundar, gå promenader och utveckla din kommunikation tillsammans med våra fyrbeta vänner. Kanske vill du lära dig lite allmänt om hund men vet inte riktigt vilken utbildning du ska gå?

Hundskötarutbildningen är perfekt för dig som arbetar, vill arbeta eller funderar på att kanske arbeta med hundar i framtiden. Utbildningen är även en grund för dig som vill utbilda dig inom ämnet hund men vet inte riktigt vad du ska läsa. Arbetar du med hund idag inom Hunddagis eller Hundpensionat kan du läsa utbildningen som en fortbildning och utbildningen täcker utbildningskravet för att tillsammans med två års praktiskt arbete kunna titulera sig för Kvalificerad Hundskötare.

Föreståndarutbildningen är den utbildning du ska välja om du vill utbilda dig till Hunddagisföreståndare eller Hundpensionatföreståndare. Båda titlarna ingår i kursen. Kursen påminner om Hundskötarutbildningen men har fler block och extra material i blocken samt är inriktad för Föreståndare som t-ex. att starta och driva sin egna verksamhet. Länsstyrelsen har ett specifikt krav på utbildningsinnehåll för att få tillgodoräkna sig utbildningen. Vår utbildning uppfyller alla dessa krav och mycket mera så du med god marginal kan öppna din drömverksamhet.

Klicka Hundens Hundskötarutbildning och Föreståndarutbildning utgår från Holistisk Hundhållning med ett belöningsbaserat hundtänk där hundens känsla är i fokus. Då vi själva driver ett REKO Flockdagis kommer utbildningen gå i linje med den etiska guiden LIMA och håller Sveriges enda REKO utbildning.


Båda utbildningarna är på distans och praktikplats kan erbjudas under 5-10 veckor i vårt flockdagis i Karlskrona, förutsatt att du är vaccinerad mot covid-19. Vi tar dock endast emot elever från vår egna utbildning och från hundgymnasium i Sverige.

Resa, ev. boende och litteratur står eleven själv för. Det är endast onlineutbildningen och ev. praktikplats som ingår i priset, övriga kostnader betalar eleven själv men kan dra av det i sin redovisning, så spara kvitton.

Litteraturen är blandad för att skapa en djupare diskussion och förståelse. Böcker att införskaffa är t.ex. Första Hjälpen med Ylva Trygger, Aktiveringsboken med Anders Hallgren, Vardagsträning med Åsa Jakobsson, Blygerhundar med Jessica Mann och Alfasyndromet med Anders Hallgren. Filmer, artiklar och youtubeklipp kommer att publiceras under utbildningens gång.

Hundskötarutbildning 

Pris: 5200 kr,
betalas med 2 delbetalningar á 2600 kronor.

Att arbeta som hundskötare på hunddagis, pensionat eller inom vården krävs en viss nivå på hundkunskap. I den här utbildningen får du det viktigaste för att klara av ditt drömjobb. Kursen bygger på belöningsbaserad träning och REKO Hundhållning med känslan som utgångspunkt.

Jag vill gå Hundskötareutbildningen

Föreståndarutbildning

Pris: 10 800 kr,
betalas med 3 delbetalningar á 3600 kr

För dig som vill läsa till Hunddagisföreståndare och kunna öppna din egna drömverksamhet. Vi utgår från Jordbruksverkets regelverk så att du efter avslutad utbildning med god marginal uppfyller deras krav för att driva ett eget hunddagis

Jag vill gå Föreståndarutbildningen