HUNDDAGIS - FLOCKDAGIS

Ansök till Klicka Hundens Hunddagis!

Hundar är flockdjur som behöver sällskap 

Klicka Hundens hunddagis ligger i Vedeby, i gamla kakelhuset på Järavägen 8 i Karlskrona, Östra Blekinge. 
Vi startade upp vår dagisverksamhet  den 1 maj 2019i Torskors men flyttade verksamheten i Dec 2022. Vi har ett s.k. flockdagis, vilket betyder att hundarna vistas tillsammans med människor och andra hundar under dagen.

Hundar är flockdjur och skall aldrig utsättas för att lämnas helt ensamma då det kan bygga onödig stress. Hos oss har din hund alltid en kompis att leka med eller att gosa med! Flockdagis ställer högre krav på gruppsammansättningen av hundar. Därför kommer antagningar till vårt dagis göras utefter lynne och temperament, istället för anmälningsordning. Det finns alltså inget kösystem till det här dagiset, du är däremot alltid välkommen att lämna en intresseanmälan via vårt formulär.

Vi är väldigt måna om att du ska känna dig nöjd. Vi vill ha en nära relation med dig som hundägare, där vi tillsammans arbetar för din hunds bästa upplevelse. Som dagishundägare får du vara med i dagisets privata Facebookgrupp där du följer hundarna dagligen med bilder och filmer. Du blir uppdaterad varje dag vad din hund har hittat på under dagen, vem din hund har lekt med, vilka behov den har uträttat och hur vi upplever att hunden mår.

Alla promenader är harmoniska och lustfyllda, där vi arbetar med berikning och att varje individ skall få sina behov uppfyllda efter bästa förmåga. Vi går minst 2 rundor per dag med hundarna. Båda på ca 40 minuter per runda. Promenaderna anpassas efter hundens behov . Vi tar emot alla åldrar på dagiset från 13 veckor och uppåt. Hanar behöver ej vara kastrerade och löptikar är välkomna första veckan under löpet men måste sedan "stanna hemma" de två resterande pga höglöp och efterlöp,

Hundarna är i boxar utformade som ett rum som består av gallerboxar och gallergrindar som har tyg nedtill för mer ombonad känsla. Betonggolv för att ge en svalkande känsla på sommaren och soffor för de som inte vill ligga på kallt golv till t.ex. vintern. Under sommaren har vi tillgång till AC och håller atomsfären inne i dagiset frisk och ren.

Varje rum har hundsängar med filtar att bädda med, något slags hus att krypa in i, en stol/fåtölj för den som vill ligga högt och för att ge en mer ombonad känsla. Hundarna har minst en vattenskål i rummet och det finns alltid en sängplats att byta till om det inte känns bra där de ligger just där och då. Måtten är väl tilltagna mot Länsstyrelsens rekommendationer och boxen är noga sammansatt så alla skall känna sig bekväma med sina rumskompisar.

Gruppsammansättningen av hundarna är noga utvalda att vara tillsammans efter deras ålder, ras, kön och lynne. Att para ihop hundar är både svårt och komplicerat och får ta den tid som det behövs. Det är väldigt roligt och känns fantastiskt när man hittar en hund som passar ihop med en annan, speciellt när nya bekantskaper blir riktigt goda vänner. Nya hundar är naturligt försiktiga och dämpade för att inte förarga någon men efter några veckor känner de sig trygga och deras rätta "personlighet" kommer fram och då kan vi behöva flytta runt på hundarna för att matcha gruppens dynamik som bra det går.

Sagas matte Ebba

Vi är så himla glada över hur fantastiskt Klicka Hunden är!
Vår vovve stortrivs och älskar alla som tar hand om henne!
Tack för det ni gör för hundarna och oss!!

Sams matte Emma

Vår Sam trivs jättebra på dagis och det  känns skönt att veta att han har det bra när vi måste jobba! Personalen är superfina, det märks att de verkligen bryr sig om våra pälskamrater!

Klaras matte Helena

Ett underbart ställe där hunden får vistas med stabila hundar, utbildade och omtänksam personal som alltid sätter hundens bästa först! Rekommenderar varmt detta hunddagis 🙏🏻♥️ …

Ansök till Klicka Hundens Hunddagis!

REKO Hunddagis

REKO står för Respekt, Empati, Kunskap och Omsorg. Det innebär att alla hundar behandlas med värdighet. Vi accepterar och respekterar att hundar är individer med egna tankar och erfarenheter. 

Belöningsbaserat förhållningssätt
All hantering på dagiset sker med mjuka vänliga händer, om det så gäller kli bakom örat eller om en fästing behöver plockas bort. Genom att förstärka de beteenden vi vill ha istället för att bestraffa de beteenden vi inte vill ha, får vi en hund som samarbetar med oss helt frivilligt. 

För oss är det viktigt att hunden känner sig säker och därför använder vi trygghetsferomonet Adaptil i lokalen, som hjälper hundarna att känna sig trygga och avslappnade under dagisvistelsen. Vi arbetar ständigt för en stressfri miljö på hunddagiset!

Utbildad personal
Personalen är noga utvald för sin kunskap och sitt handlag med hundar. Vår personal arbetar själva endast med belöningsbaserad träning. Du kan läsa mera om våra anställda och deras utbildning här. 

Hunddagiset är godkänt av både Jordbruksverket, Länsstyrelsen och har godkänt bygglov (för att ha hunddaigsverksamhet) från Karlskrona Kommun. och vi följer deras rekommendation om max 12 hundar per anställd och dag.

Valpar är välkomna
Vi tar emot alla åldrar på dagiset från 13 veckor och uppåt. Hanar behöver ej vara kastrerade och löptikar är välkomna. Vi vill att alla hundar skall vara vaccinerade med DHP var tredje år och kennelhostevaccinet årligen.
När valpen kommit till er vid 8 veckor har de vaccinerats hos vet. ni vaccinerar dem vid 13 veckor igen och därefter vid 12 månader med kombinationssprutan DHPPi. Därefter behövs det bara vaccineras för DHP var 3:e år och KC som är kennelhostevaccinet årligen.

Klimatmedvetet
Eftersom vi arbetar med djur ligger det naturligt att vi även värnar om miljön och vår planet. Dagiset arbetar för att vara klimatsmart och undviker plast i den mån det går. Vi återanvänder begagnade möbler och inredning som kommunens invånare skänker.

Hunddagiset har bajspåsar som är komposterbara, gjorda på bl.a. en mix av potatis, majs och en komposterbar polyester. Våra bajspåsar bryts ner på 10-45 dagar jämfört med “vanliga” som tar ca 100 år.

Tades matte Yvette

Ett fantastiskt hunddagis med mycket kompetent personal som verkligen älskar hundar och ser varje hund som en individ. Min hund stortrivs på dagiset trots att hon har börjat sitt ” dagisliv” som 13- årig och hade mycket separationsångest innan. Hon känner sig trygg och jag känner full tillit när jag lämnar henne på dagiset. Rekommenderar varmt !

Zams matte Victoria

Fantastiskt bra hunddagis! Har snart haft vår hund där i 1 år och är fantastiskt nöjd med den kunniga och trevliga personalen! De ser varje hund som den är och dess individuella behov! Hade inte kunnat varit nöjdare med hunddagiset! Rekommenderar starkt! Ivar & Hjalmars matte Andrea

 

Ett hunddagis att varmt rekommendera! Båda våra hundar trivs väldigt bra. Trevlig personal som tar väl hand om hundarna och visar fint engagemang.

 

 

H-märkt av Sveriges Hundföretagare

Klicka Hundens hunddagis är H-märkt av Sveriges Hundföretagare. 

Sveriges Hundföretagare, en branschorganisation grundad år 1983. Sveriges Hundföretagare enar hundföretagare med etiskt hundtänk, och hög kvalitet på sina tjänster och med modern och konstant uppdaterad kunskap inom hund

Hebbes matte Helene

Klicka hunden är ett hunddagis med kompetent, engagerad och ordningsam personal. Min hund stormtrivs och vill alltid till sitt dagis där han möts av glada hundkompisar och närvarande personal. Hundarna vistas tillsammans i flock och kompisarna består av både valpar äldre hundar i en väl utvald grupp. Som hundägare känns det tryggt att lämna på hunddagiset då hundarna aldrig lämnas ensamma och blir stimulerande efter behov. Klicka hundens hunddagis

Rekommenderas varmt!

Knuts matte Susanne

Ett fantastiskt hunddagis där du kan känna dig helt trygg att lämna din hund. Hen kommer bli sedd och uppmärksammad för just sina behov. Vår 5 månaders valp älskar att träffa sina kompisar, vovvar såväl som personal.

Guld värt

Morris matte Carina

Kan varmt rekommendera klicka hunden. Kunnig o trevlig personal som ser till hundens bästa. Vår lille Morris är nöjd efter en dag på klicka hunden.

Ansök till Klicka Hundens Hunddagis!

Eccos matte Sofie

På Klicka hunden är personalen duktiga, professionella, uppmärksamma och trevliga där man ser hunden som sin egna individ och arbetar helt med frivillig hantering. Oavsett vilken hundtjänst man söker som en dagisplats, klippa klorna eller gå en kurs, så rekommenderar jag att söka sig till Klicka hunden!

Doris matte Anna

Vi är väldigt nöjda. Vår tibbe Doris trivs bra och vi känner oss trygga med den kompetenta personal som finns där.

Knuts matte Agnes

Ett väldigt bra hunddagis med professionell och seriös personal. Vår hund hade en jättebra inskolning och trivs mycket bra på Klicka hunden❤️

Rutiner & Säkerhet

För din och er hunds trygghet och säkerhet har vi alltid en personal på plats så länge som vi har hundar på dagiset. All vår personal  är utbildad och speciellt utvalda. Vår personal har första hjälpen utbildning på hund och HLR på människa. Genom att Klicka Hundens Hunddagis är H-märkt visar vi att vi står för ett etiskt hundtänk, hög kvalitet och uppdaterad kunskap inom ämnet hund. 

Under promenaderna har vi alltid ett bälte på oss där hundarna är kopplade i ett tvillingkoppel. Det innebär att hundarna inte snurrar fast i varandra och slår knut på varandra, utan den snurrar när hundarna byter plats. Bältet är även till för att om t.ex. hundskötaren skulle halka eller snubbla, skall de kunna ta emot sig med händerna utan att själva vara rädda för att hundarna kommer att "tappas". Vi vill att alla hundar har sele på sig under dagispromenaderna och att regntäcke finns tillgängligt under våra regniga och blöta dagar.

Två gånger om året har vi ett hundägarmöte där du får träffa andra dagishundägare och ta del av olika föreläsningar. Vi erbjuder även kurser specifikt för hunddagisets ägare eller önskade föreläsningar.

Hundarna äter lunch hos oss och då äter det sin egna mat som ni tagit med själv. Vi har utrymme för att förvara mindre påsar torrfoder, fryst mat, blötmat eller färskfoder. Godiset som vi delar ut är spannmålsfritt torrfoder  med kanin och lammsmak. Är din hund allergisk kommer vi använda din medtagna hundmat som godis för just din hund.

Mellan klockan 12-13, direkt efter lunchen, har vi vår vila under en timme. Då släcker vi ner lokalen och spelar harmoniska toner med fågelkvitter och porlande vatten. Då får hundarna möjlighet att samla energi inför eftermiddagens roligheter. Alla hundar oavsett ålder behöver sova mitt på dagen. Samtidigt som hundarna sover äter personalen sin lunch. Under den här timmen får du varken hämta eller lämna din hund. Alla övriga tider är tillgängliga för hämtning och lämning.

Alla hundarna har ett eget valt lösenord som skall kunna uppges av personen som hämtar ut hunden. På så sätt slipper du som hundägare vara orolig över att din hund skall bli hämtad av någon som du inte givit tillstånd att hämta ut. 

 

Zammies husse Thomas

Vi hade turen att få vår hundvalp placerad här.
Therese och övriga personalen är så jätteduktiga och trevliga.
Therese har också bra kurser att gå!

Jag rekommenderar starkt detta hunddagis!

Laban & Mollys matte Alexandra

Superbra hunddagis, vi känner oss alltid trygga att lämna våra hundar hos er. Trevliga & kunnig personal som alltid vill hundarnas bästa samt en rolig men stressfri zon för våra hundar.
Extra plus i kanten att ni erbjuder allt från kloklippning, hundtrim, massage samt kurser, underlättar att ha allt på ett & samma ställe.

Opus matte Anna

Kunnig personal och trevlig lokal Hämtar hem en glad hund varje gång

Ansök till Klicka Hundens Hunddagis!

Hunddagispersonal

All personal är noga utvalda för sitt snälla, mjuka och fina förhållningssätt till hundar och till människor. Vi är ett litet team där vi arbetar nära varandra, vilket kräver stort förtroende och tillit till varandra. Vår personalkår vidareutbildas årligen inom hund och alla har utbildningar inom första hjälpen på hund.

Therese

Diplomerad  Hunddagisföreståndare
Diplomerad Tandbehandlare
Diplomerad Hundmassör
Kloklippningsinstruktör


Thess ägare Klicka Hunden och startade upp hunddagiset den 1 maj 2019.

På fritiden tränar hon gärna tävlingslydnad & Nose Work  med sin tollare Soda och sheltie Millie.

Det är Therese som masserar alla dagisets hundar.

Emma

Kvalificerad Hundskötare
Diplomerad Tandbehandlare
Kloklippskonsult


Emma har arbetat på dagis sedan start, Maj 2019. Emma har gått på Naturbruksgymnasiet med inriktning hund och kom till oss direkt efter studenten. Emma brinner för hundens foder och dess innehåll, där hon ofta hjälper kunder att hitta rätt foder till sin hund.

På fritiden tränar hon agility och tricks med sin jack russel Kelly. 

Kristofer

Kvalificerad Hundskötare
Diplomerad Tandbehandlare
Klovårdare


Krille har arbetat på dagiset sedan start, maj 2019 Han är den som borstar alla dagishundarnas tänder och är snabb med att fota när något roligt händer.

Krille har för tillfället ingen egen hund.

Jonna

Hundskötare
Diplomerad Tandbehandlare
Kloklippningskonsult


Jonna började arbeta hos oss under Juni 2022 efter att ha gjort alla sina praktiker hos oss.  Jonna gick på Naturbruksgymnasiet med inriktning Smådjur. Hon började hos oss direkt efter studenten.
På fritiden tränar Jonna sin labrador Svante.

Angelina

Hundskötare
Tandbehandlare
Klovårdare


Angelina började arbeta hos oss i Oktober 2022.  Angelina gick på Naturbruksgymnasiet med inriktning Smådjur, samma klass som Jonna. 

Angelina har en hund som bor hemma hos hennes föräldrar.

Ebba

Hundskötare

Ebba arbetar extra under skolloven då hon fortfarande går i skolan, hon har arbetat hos oss sedan Juli 2019

Priser 2023 Hunddagiset

Dagisabonnemang

Vi har fem alternativ att erbjuda. Oavsett hur många timmar hunden är på dagis per dag, räknas det ändå som en full dag.
Dagiset har öppet vardagar måndag  - fredag kl 06.30-17.30.  
Röda dagar, aftnar och Lilla julafton (23/12) är dagiset stängt. Övriga vardagar är dagiset öppet full tid.

I alla dagisabonnemang ingår det hundmassage var tredje månad.
Du får även rabatt på våra Klicka Hundens kurser, kloklippartjänst, tandborstningstjänst och frisörtjänster.

Valptillägget (+500kr/kalendermånad) är t.o.m. fyllda 18 månader och innefattar extra omvårdnad, kisserundor, tillsyn och träning.
Vid fler hundar i samma familj erbjuds syskonrabatt.

Skulle dagiset behöver vara stängt pga t.ex. reperation meddelas detta i god tid.

Inskolningar sker under 2-3 veckor och anpassas efter hundens lynne och under den här tiden har du också en prövoperiod där du kan säga upp ditt abonnemang utan uppsägningstid.

Extra tjänster för dagishundar utföres en gång i veckan:
Tandborstning per tillfälle: 150 kr
Tandstensreducering: 200kr /20 minuter
Tandborstningsabonnemang (2 ggr/v): 400 kr/kalendermånad

Kloklippning per tillfälle: 150 kr
Kloklippningsabonnemang (1ggr/v): 200 kr/kalendermånad

Ansök till Klicka Hundens Hunddagis!