REKO FLOCKDAGIS

Ansök till Klicka Hundens Hunddagis!

Hundar är flockdjur som behöver sällskap 

Klicka Hundens hunddagis ligger i Torskors, Karlskrona, Östra Blekinge. Vi startade upp vår dagisverksamhet  den 1 maj 2019. Vi har ett s.k. flockdagis, vilket betyder att hundarna vistast tillsammans med människor och andra hundar under dagen.

Hundar är flockdjur och skall aldrig utsättas för att lämnas helt ensamma då det kan bygga onödig stress. Hos oss har din hund alltid en kompis att leka med eller att gosa med! Flockdagis ställer högre krav på gruppsammansättningen av hundar. Därför kommer antagningar till vårt dagis göras utefter lynne och temperament, istället för anmälningsordning. Det finns alltså inget kösystem till det här dagiset, du är däremot alltid välkommen att lämna en intresseanmälan.

Vi är väldigt måna om att du ska känna dig nöjd. 
Vi vill ha en nära relation med dig som hundägare, där vi tillsammans arbetar för din hunds bästa upplevelse. Som dagishundägare får du vara med i dagisets privata Facebookgrupp där du följer hundarna dagligen med bilder och filmer, du blir uppdaterad varje dag vad din hund har hittat på under dagen, vem din hund har lekt med, vilka behov den har uträttat och hur vi upplever att hunden mår.

Promenader
Alla promenader är harmoniska och lustfyllda, där vi arbetar med berikning och att varje individ skall få sina behov uppfyllda. Vi går minst 2 rundor per dag med hundarna. Båda på 40 minuter. Promenaderna anpassas efter hundens behov beroende på ålder och krämpor. Vi tar emot alla åldrar på dagiset från 13 veckor och uppåt. Hanar behöver ej vara kastrerade och löptikar är välkomna förutom vid höglöp. 

Boxarna
Hundarna är i boxar utformade som ett rum som består av gallergrindar som har tyg nedtill för mer ombonad känsla. Betonggolv för att ge en svalkande känsla på sommaren och tygmattor för de som inte vill ligga på kallt golv till t.ex. vintern. 

Varje rum har hundsängar med filtar att bädda med, något slags hus att krypa in i, en stol/fåtölj för den som vill ligga högt och några burar har segel som tak för att ge en mer trygg känsla.

Hundarna har varsin vattenskål i rummen och det finns alltid en sängplats att byta till om det inte känns bra där de ligger just där och då. Måtten är väl tilltagna mot Länsstyrelsens rekommendationer.

Gruppsammansättningen
Hundarna är noga utvalda att vara tillsammans efter deras ålder, ras, kön och lynne. Att para ihop hundar är både svårt och komplicerat och tar den tid som det behövs. Det är väldigt roligt och känns fantastiskt när man hittar en hund som passar ihop med en annan, speciellt när nya bekantskaper blir riktigt goda vänner.

Tades matte Yvette

Ett fantastiskt hunddagis med mycket kompetent personal som verkligen älskar hundar och ser varje hund som en individ. Min hund stortrivs på dagiset trots att hon har börjat sitt ” dagisliv” som 13- årig och hade mycket separationsångest innan. Hon känner sig trygg och jag känner full tillit när jag lämnar henne på dagiset. 

Rekommenderar varmt !

Zams matte Victoria

Fantastiskt bra hunddagis! Har snart haft vår hund där i 1 år och är fantastiskt nöjd med den kunniga och trevliga personalen! De ser varje hund som den är och dess individuella behov! Hade inte kunnat varit nöjdare med hunddagiset!


Rekommenderar starkt! 

Ansök till Klicka Hundens Hunddagis!

REKO Hunddagis

REKO står för Respekt, Empati, Kunskap och Omsorg. Det innebär att alla hundar behandlas med värdighet. Vi accepterar och respekterar att hundar är individer med egna tankar och erfarenheter. 

Belöningsbaserat förhållningssätt
All hantering på dagiset sker med mjuka vänliga händer, om det så gäller kli bakom örat eller om en fästing behöver plockas bort. Genom att förstärka de beteenden vi vill ha istället för att bestraffa de beteenden vi inte vill ha, får vi en hund som samarbetar med oss helt frivilligt. 

För oss är det viktigt att hunden känner sig säker och därför använder vi trygghetsferomonet Adaptil i lokalen, som hjälper hundarna att känna sig trygga och avslappnade under dagisvistelsen. Vi arbetar ständigt för en stressfri miljö på hunddagiset!

Utbildad personal
Personalen är noga utvald för sin kunskap och sitt handlag med hundar. Vår personal arbetar själva endast med belöningsbaserad träning. Du kan läsa mera om våra anställda och deras utbildning här. 

Hunddagiset är godkänt av både Jordbruksverket och Länsstyrelsen, och vi följer deras rekommendation om max 12 hundar per anställd och dag.

Valpar är välkomna
Vi tar emot alla åldrar på dagiset från 13 veckor och uppåt. Hanar behöver ej vara kastrerade och löptikar är välkomna. Vi vill att alla hundar skall vara vaccinerade med DHP var tredje år och kennelhostevaccinet årligen.
När valpen kommit till er vid 8 veckor har de vaccinerats hos vet. ni vaccinerar dem vid 13 veckor igen och därefter vid 12 månader med kombinationssprutan DHPPi. Därefter behövs det bara vaccineras för DHP var 3:e år och KC som är kennelhostevaccinet årligen.

Klimatmedvetet
Eftersom vi arbetar med djur ligger det naturligt att vi även värnar om miljön och vår planet. Dagiset arbetar för att vara klimatsmart och undviker plast i den mån det går. Vi återanvänder begagnade möbler och inredning som kommunens invånare skänker.

Hunddagiset har bajspåsar som är komposterbara, gjorda på bl.a. en mix av potatis, majs och en komposterbar polyester. Våra bajspåsar bryts ner på 10-45 dagar jämfört med “vanliga” som tar ca 100 år.

H-märkt av Sveriges Hundföretagare

Klicka Hundens hunddagis är H-märkt av Sveriges Hundföretagare. 

Sveriges Hundföretagare, en branschorganisation grundad år 1983. Sveriges Hundföretagare enar hundföretagare med etiskt hundtänk, och hög kvalitet på sina tjänster och med modern och konstant uppdaterad kunskap inom hund

Hebbes matte Helene

Klicka hunden är ett hunddagis med kompetent, engagerad och ordningsam personal. Min hund stormtrivs och vill alltid till sitt dagis där han möts av glada hundkompisar och närvarande personal. Hundarna vistas tillsammans i flock och kompisarna består av både valpar äldre hundar i en väl utvald grupp. Som hundägare känns det tryggt att lämna på hunddagiset då hundarna aldrig lämnas ensamma och blir stimulerande efter behov. Klicka hundens hunddagis

Rekommenderas varmt!

Knuts matte Susanne

Ett fantastiskt hunddagis där du kan känna dig helt trygg att lämna din hund. Hen kommer bli sedd och uppmärksammad för just sina behov. Vår 5 månaders valp älskar att träffa sina kompisar, vovvar såväl som personal.

Guld värt

Rutiner & Säkerhet

För din och er hunds trygghet och säkerhet har vi alltid en personal på plats så länge som vi har hundar på dagiset. All vår personal  är utbildad och speciellt utvalda. Vår personal har första hjälpen utbildning på hund och HLR på människa.

Bälte vid promenader
Under promenaderna har vi alltid ett bälte på oss där hundarna är kopplade i ett tvillingkoppel. Det innebär att hundarna inte snurrar fast i varandra och slår knut på varandra, utan den snurrar när hundarna byter plats. Bältet är även till för att om t.ex. hundskötaren skulle halka eller snubbla, skall de kunna ta emot sig med händerna utan att själva vara rädda för att hundarna kommer att "tappas".

Vi vill att alla hundar har sele på sig under dagispromenaderna och att regntäcke finns tillgängligt under våra regniga och blöta dagar.

Gemenskap
Två gånger om året har vi ett hundägarmöte där du får träffa andra dagishundägare och ta del av olika föreläsningar. Vi erbjuder även kurser specifikt för hunddagisets ägare eller önskade föreläsningar.

Hundarna äter lunch hos oss och då äter det sin egna mat som ni tagit med själv. Vi har utrymme för att förvara säckar, fryst mat eller färskfoder. Godis som vi delar ut är spannmålsfritt torrfoder med lammsmak. Är din hund allergisk kommer vi använda din medtagna hundmat som godis för just din hund.

Siesta
Mellan 12-13, direkt efter lunchen, har vi vår vila. Då släcker vi ner lokalen och spelar harmoniska toner med fågelkvitter och porlande vatten. Då får hundarna möjlighet att samla energi inför eftermiddagens roligheter. Alla hundar oavsett ålder behöver sova mitt på dagen. Samtidigt äter personalen sin lunch.

Lösenord för din säkerhet
Alla hundarna har ett eget valt lösenord som skall kunna uppges av personen som hämtar ut hunden. På så sätt slipper du som hundägare vara orolig över att din hund skall bli hämtad av någon som du inte givit tillstånd att hämta ut. 

 
Ansök till Klicka Hundens Hunddagis!

Zammies husse Thomas

Vi hade turen att få vår hundvalp placerad här.Therese och övriga personalen är så jätteduktiga och trevliga.
Therese har också bra kurser att gå!

Jag rekommenderar starkt detta hunddagis!

Laban & Mollys matte Alexandra

Superbra hunddagis, vi känner oss alltid trygga att lämna våra hundar hos er. Trevliga & kunnig personal som alltid vill hundarnas bästa samt en rolig men stressfri zon för våra hundar.
Extra plus i kanten att ni erbjuder allt från kloklippning, hundtrim, massage samt kurser, underlättar att ha allt på ett & samma ställe.